Thursday, February 25, 2010

Inter - Chelsea Champions league match - Jose Mourinho quotes in croatian

Portugalac Jose Mourinho mogao je likovati nakon pobjede 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Inter je bio bolji od Chelsea-ja.

"Startali smo od 0:0, sada je 2:1. To bi trebalo značiti da smo u prednosti, zar ne", rekao je Mourinho

"Nemojte zaboraviti da je Inter u zadnje vrijeme uvijek gubio prvu utakmicu u Ligi prvaka. Od Valencije, Liverpoola i Manchester Uniteda. Sada smo dobili, imamo zaleđe u prvih 90 minuta, ali to je samo prvo poluvrijeme. Čeka nas rješenje i odluka o svemu na Stamford Bridgeu. Isto tako, ne zaboravite da smo dobili momčad koja u zadnjih 14 utakmica Lige prvaka nije izgubila utakmicu. "

"Kontrolirali smo utakmicu. Znam da piše kako je Chelsea imao više udaraca, no osim grede Drogbe i prilike Lamparda ne sjećam se neke prave šanse Chelseaja. Mi smo ih imali malo više od njih", riječi su Portugalca uz zaključak: "Dolazak na Stamford Bridge će biti jako emotivan za mene, znam to jako dobro. No, tamo odlazim odraditi posao. Pobijediti."

"Nikada nisam izgubio na Stamford Bridgeu"

"Mourinho ne gubi na Stamford Bridgeu", progovorio je o sebi Jose Mourinho

"Jako sam sretan, naravno da jesam. Još odmah nakon ždrijeba sam isticao da kao profesionalac žarko želim pobijediti svoj bivši klub Chelsea. Želim ih pobijediti više od bilo koga drugoga"

izjavio je Mourinho

Nije se složio da je dvoboj na San Siru ponudio veliku taktičku bitku.

"Nije to bio nikakav taktički dvoboj, već tipična utakmica Lige prvaka između dva velika kluba odigrana na visokoj razini. Nismo ničime iznenadili, kao niti Chelsea. Samo smo odigrali veliku utakmicu, jedni i drugi. Igračima sam uoči dvoboja rekao:"Chelsea nije bolji od nas, samo je drukčiji. Oni imaju neke kvalitete koje mi nemamo, kao i obratno". Prema tome, mogao se očekivati rezultat 1-1, 2-1, 1-0 ili 0-1, kao i u većini utakmica u Ligi prvaka. U ovoj fazi ionako nitko nije pobijedio s dva gola razlike" – komentirao je portugalski strateg.

Mourinho nije dao precizan stav o prekršaju Interovog braniča Waltera Samuela nad Salomonom Kalouom u kaznenom prostoru domaćina u posljednjim trenucima prvog poluvremena, kod rezultata 1-0 za Inter."Događaj se zbio daleko od mene, nisam dobro vidio. A nisam još pogledao snimku na TV".

No comments: